Sayfalar

Kaplıca sektörü sosyal Medyada

16 Şubat 2013 Cumartesi Günü Yazıldı;.

ILICALARDAN YARARLANMA TARZI
 
·Kaplıca Sezonu: Bölgenin iklim şartları hesaba katılarak saptanır. Genellikle devletimizde belirlenmiş ılıca ve içmelerin sezonu onbeş Mayıs - 15 Eylül arasıdır.
 
·Kaplıcalarda İyileştirme Vakti (Kür): Gereken kazancı karşılamak için üç haftalık 1 terapi ve en az 21 banyo tavsiye edilir.
 
·Banyo vakti ve Müddetler: Banyoya giriş yapmadan öncelikli olarak; ufak ve büyük Abdest gerçekleştirmek, banyoda hareketsiz durmak icap eder. Banyodan çıkış yaptıktan sonra da; havlu ile kurulanılmaz, havlu veya bornoza sarılınır, ılık gözde (odada) bir Saat kadar yatılır. Bu zaman içinde, beden terler. Sonra giyinilir ve 1 saat kadar daha fazla aynı gözde (odada) vakit geçirilir.
 
·1.ci Banyo; sabah kahvaltısından evvel aç karnına ya da sabah kahvaltısından 60 dakika daha sonra,
 
·İkinci Banyo; akşam ziyafetinden 120 dakika öncelikle edinmesi durumunda azami derece fayda temin edilir.
 
·Banyoda bekleme süresi: ilk Gün 10 dk; sonrakilerde ise, hasta kişinin yapısına ve hastalığa bakarak, 12-20 Dakika arasındadır.
 
·İçme Kürü: Kronik rahatsızlıklarda önerilir. Zamanı üç-6 hafta bulunmalıdır. 1.ci gün; aç karnına 1 kerede 6 Su bardağı (bir.beş litre); sonradanki vakitler; sabah, öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat öncelikli olarak 2'şer su bardağı tüketilir.
 
Rahatsızlıklar
 
·Böbrek ve idrar yolları hastalıkları: Kronik ve ödemsiz böbrek iltihabları, mesane iltihabı, idrar taşlarıyla ilgili rahatsızlıklarda; karbonatlı, hidrokarbonatlı sulardan yararlanılır. Bu suların prostata iyi geldiği tespit edilmiştir.
 
·Ten Hastalıkları: Tüm ten rahatsızlıklarında; tuzlu, sülfürlü (kükürtlü) ve çamurlu sulardan faydalanılır.
 
·Hormonel hastalıklar: Bu marazlıklara, stereo-aktiviteli Sular güzel gelir.
 
·Göz Marazlıkları: Sülfürlü (kükürtlü) ve iyotlu sulardan istifade edilir.
 
·bayan rahatsızlıkları: Bu mevzuda hekim öğütü bulunmadan kaplıca iyileştirmesi müraacat edilmesi doğru olmaz. Ateşli bayan hastalıklarında ve gebe kızlarda ılıca iyileştirmesi son derece itinalı ve muhakkak doktor gözetiminde yapılmasında fayda vardır. Adı geçenlerin dışında Aybaşı rahatsızlıkları, davamlı (kronik) rahim marazlıklarında; kükürtlü, çamurlu ve stereo-aktiviteli sulardan faydalanılır.
 
·Kalp ve kan dolaşımı marazlıkları: İleri aşamada kalp, kan dolaşımı ve damar sertliği de ılıca terapisi gerçekleştirilmez. Öbürleri için tuzlu, iyotlu ve stereo-aktiviteli sulardan menfaatlenilir.
 
·Mide ve bağırsak hastalıkları: Ağır mide nezlesi, mide tümörü, sifilitik gastrit ve pilor daralmalarında ılıcalardan menfaatlenilmez. Sürekli (kronik) gastrit, sürekli (kronik) bağırsak nezlesi, bağırsak gazları, hazımsızlık ve kronik kabızlıklarda ise; hidrokarbonatlı, sülfatlı sulardan istifade edilir.
 
·Romatizmal rahatsızlıklar: İlerlemiş ve ateşli romatizmada, ılıca tedavisi uygulanmaz. Davamlı (kronik) romatizmada ise; tuzlu, karbonatlı, sülfatlı, kükürtlü, airwaves-aktiviteli ve killi sulardan faydalanılır.
 
·Safra kesesi ve Karaciğer rahatsızlıkları: Safra kesesi, karaciğer, pankreas hastalıklarında; karbonatlı, hidrokarbonatlı ve sülfatlı sulardan yararlanılır. İleri safhadaki Siroz'da kullanılmaz.
 
·Sinir sistemi marazlıkları: Siyatik, lumbago, nevralji, nevrasteni, psikasteni ve nevroz gibi sinir marazlıklarında; tuzlu, çamurlu ve airwaves-aktiviteli sulardan yararlanılır.
 
·Solunum yöntemi rahatsızlıkları: Astım, bronşit gibi teneffüs yolu hastalıklarında; tuzlu, iyotlu ve kükürtlü sulardan yararlanılır. ileri derecedeki verem, damar sertliği ve kalp marazlıklarında kullanılmaz.
 
Şeker marazlığı: Sodyum bikarbonatlı sulardan yararlanılır.
 

http://www.thebennettnews.com/blogs/post/11009
http://www.maulana.co.za/blogs/post/8081
http://my-book.hourb.com/blogs/post/4693
http://www.mianzone.com/blogs/post/5915
http://mi.mazcota.com/blogs/post/14779
http://www.iprofile.fr/blogs/post/30610
http://www.arabsocialnetwork.org/blogs/post/6317
http://wlzn.org/blogs/post/33232
http://social.charlottepme.com/blogs/post/12158
http://www.personifyonline.net/blogs/post/8236
http://www.xn--diseoyprogramacin-ixb4c.com/blogs/post/1117
http://www.jorgebook.com/blog/view/28609/kaplica-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler
http://socialmediatric.com/blogs/post/8125
http://www.myworldofwork.org/blogs/post/13985
http://gmi.btm.web.id/blogs/viewstory/170910
http://www.nepalivoices.org/blogs/post/27440
http://www.dirtyepicltd.com/blogs/post/16788
http://chat.acolfuto.org/blogs/post/724
http://www.twinva.com/blogs/post/13514
http://community.bagh.com.pk/index.php?p=blogs/viewstory/40988
http://www.gctribe.net/index.php?do=/blog/kapl-305ca-otelleri-ve-bilinmesi-gerekenler/
http://dnetwork.digitalplus.ca/blogs/viewstory/32373
http://www.footballcoach.co/blogs/post/13308

0 yorum: